Eğitim Şart mı?

Eğitim Şart mı?

  • Rehber Öğretmen
  • Yayın Tarihi: 07.04.2020
  • Okunma: 723

Her insanın dünyada hayatta kalabilmek için oksijene ihtiyacı vardır. Eğitim de bu kadar önemlidir çünkü eğitim insanlara ihtiyaç duydukları bilgi ve beceriyi kazandırır. Eğitim her yaştan insan için önemlidir ve bunun herhangi bir sınırı yoktur. Çocuklar nasıl konuşacaklarını ve yazacaklarını öğrenmeleri için eğitime ihtiyaç duyarlar. Yükseköğretim düzeyindeki öğrenciler, üzerinde çalıştıkları şey hakkında değerli bilgiler elde etmek için bilgiye ihtiyaç duyarlar. Şirketlerdeki yöneticiler karar verme ve değişen çevreye uyum sağlama konularnda onları geliştirmek için eğitime ihtiyaç duyarlar. Ne kadar zeki olurlarsa olsunlar, daha fazla eğitime ihtiyaç duymadıklarını söyleyemeyiz çünkü eğitimin kalitesi her zaman iyileşmekte ve gelişmektedir.

Eğitim Giderek Daha Önemli Hale Geliyor

Eğitimin giderek daha önemli hale gelmesinin nedeni budur ve şimdi herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Son yirmi yıl içinde, ebeveynler çocuklarının sadece belirli konularda bilgiye ihtiyaç duyduklarına inandıkları için eğitimin çocukları için önemli olduğunu görmediler. Ebeveynler bugün hala aynı zihniyete sahipse, çocukları bugünün dünyasında çok rekabetçi hale gelen bir hayat kurmakta zorlanacaklardır.

Eğitim standardı yükseldikçe, bireyin eğitim düzeyine olan talebi de artmaktadır. Yıllar önce, yeni bir mezun, lise mezuniyeti ile istediği her işe başvurabilirdi. Birkaç yıl sonra beklenti arttı ve üniversite diploması şart haline getirildi. Bugün, prestijli üniversitelerden diploma sahibi olmadıkça, maalesef birçok öğrenci işsizlik gibi bir sorunla yüzleşebiliyor. Ama kişi kendisini sadece diploma değil de çeşitli sertifika programları ve kurslarla da geliştirişe, iş bulma şansı daha da çok artıyor.

Kısacası eğitim herkes için şart. İyi bir eğitim ise bundan daha önemli. Sadece üniversite mezunu olmak yetmiyor. Herkes fırsat buldukça kendisini daha çok geliştirmek için çabalamalı.


İlgili Makaleler

Değersizlik duygusu dediğimiz kavram, bireyin kendisini toplum içerisinde başarısız ve önemsiz görmesini ifade etmektedir.

Öğrenciler ve veliler yarıyıl tatilinin nasıl değerlendirilmesi konusunda sık sık düşünürler.

Kime sorduğunuza bağlı olarak, başarı farklı şeyler ifade eder. Başarıya ulaşmanın ilk adımı genellikle başarının kişi için ne anlama geldiğine karar vermektir.

Günümüzde eğitimin değişmeyen tek gerçeği “teknoloji” dir. Bu nedenle eğitimde teknolojiyi nasıl daha verimli kullanabileceğimiz sorusu büyük önem kazanıyor.

PISA (Programme for International Student Assessment), uluslararası bir eğitim değerlendirme testidir. Bu test 15 yaş grubundaki öğrencileri kapsamaktadır.

“Beceri Temelli Soru”, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yayınlanan yeni nesil soru sistemidir.

Öğrenciler yaz tatilini heyecanla beklese de, veliler bu dönemin en verimli şekilde nasıl değerlendireceklerine dair araştırmalar..

Sürekli dünyanın daha iyi bir yer olması ve bunun için adım atılması gerektiği yönünde düşüncelere kapılırız.

Her insanın dünyada hayatta kalabilmek için oksijene ihtiyacı vardır. Eğitim de bu kadar önemlidir çünkü eğitim insanlara ihtiyaç duydukları bilgi ve beceriyi kazandırır.

Tüm ebeveynler çocuklarının kendilerinden daha iyi insanlar olmalarını ister. Uzmanlar çocuk büyütmenin sırları konusunda çalışmalar yürüterek dikkat edilmesi gereken konuları ayrıca bildiriyor.

Copyright ©2020 Pruva Akademi | All Rights Reserved