Değişim Nerede Başlamalı?

Değişim Nerede Başlamalı?

  • Rehber Öğretmen
  • Yayın Tarihi: 07.04.2020
  • Okunma: 653

Sürekli dünyanın daha iyi bir yer olması ve bunun için adım atılması gerektiği yönünde düşüncelere kapılırız. Hepimiz hayatımızın bir noktasında dünyayı değiştirmek istemişizdir.

Ünlü yazar Leo Tolstoy, “Herkes dünyayı değiştirmeyi düşünüyor, ama kimse kendini değiştirmeyi düşünmüyor” ifadelerini kullanmıştır. Bu, “Değişim nereden başlamalı?” sorusuna verilecek en iyi cevaplardan birisi. Değişim kendimizden başlamalıdır. Öncelikle kendimizi sonrasında ise dünyayı değiştirmeyi hedeflemeliyiz.

Günümüzde herkesin dünyada neyin yanlış olduğu hakkında bir fikri vardır, ancak çok azı kendi yaşamlarını iyileştirmek için çaba göstermektedir. Dünyada neyin yanlış olduğuna dikkat çekmek kolaydır, çünkü belirli bir düzeyde bu koşulları gözlemlemek ve gerçekleşirken geri durmak sinir bozucudur.

Mutlu Olabiliriz!

 Mutlu olabilmemiz için ütopyalarda bahsedilen cennete gerek yok. Dünyadaki huzursuzluğa rağmen hala gelişebiliriz çünkü dış koşullar düşündüğümüz kadar kötü değil. Eğer gerçeği değiştirmek istiyorsanız önce kendinizle başlayın ve kendi kişisel gelişiminiz için adımlar atın. Bunu yaparken, problemler çözümlere yol açar ve olumsuzluklar sizi artık etkilemez. Kısacası değişime kendimiz başladığımız zaman mutluluğun da kapılarını aralamış olacağız.

Rahibe Teresa, “Ben dünyayı değiştiremem, ama birçok dalga oluşturmak için suya taş atabilirim.” demiştir. Yani yaptığımız hareketler illa dünya düzeyinde bir değişime neden olmak zorunda değil. Ufak bir tetikleyici olsa dahi bu çok kıymetli bir çaba olacaktır.

Bilindiği üzere çoğu insan kontrolleri dışındaki koşullara sinirli veya öfkeli. Bu durumu kontrol altına alabilecekleri zaman mutlu olacaklarına inanıyorlar. Bazen kontrol mümkün değildir. Bunun yerine kendi kişisel gelişiminize ağırlık vermek daha kolaydır. Kısacası değişimi kendinizden başlatmak, olumsuzlukları da giderecek bir adımdır.

Kendiniz üzerinde çalıştığınız, kendinizi duygusal olarak geliştirdiğiniz zaman dış koşullar artık eskisi gibi sizi etkilemez. Bu aydınlanmanın anahtarıdır, bilinç düzeyinizi yükseltir, böylece sorunları daha yüksek bir farkındalıkla aşarsınız.


İlgili Makaleler

Sürekli dünyanın daha iyi bir yer olması ve bunun için adım atılması gerektiği yönünde düşüncelere kapılırız.

Her insanın dünyada hayatta kalabilmek için oksijene ihtiyacı vardır. Eğitim de bu kadar önemlidir çünkü eğitim insanlara ihtiyaç duydukları bilgi ve beceriyi kazandırır.

Öğrenciler ve veliler yarıyıl tatilinin nasıl değerlendirilmesi konusunda sık sık düşünürler.

Günümüzde eğitimin değişmeyen tek gerçeği “teknoloji” dir. Bu nedenle eğitimde teknolojiyi nasıl daha verimli kullanabileceğimiz sorusu büyük önem kazanıyor.

PISA (Programme for International Student Assessment), uluslararası bir eğitim değerlendirme testidir. Bu test 15 yaş grubundaki öğrencileri kapsamaktadır.

“Beceri Temelli Soru”, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yayınlanan yeni nesil soru sistemidir.

Tüm ebeveynler çocuklarının kendilerinden daha iyi insanlar olmalarını ister. Uzmanlar çocuk büyütmenin sırları konusunda çalışmalar yürüterek dikkat edilmesi gereken konuları ayrıca bildiriyor.

Öğrenciler yaz tatilini heyecanla beklese de, veliler bu dönemin en verimli şekilde nasıl değerlendireceklerine dair araştırmalar..

Değersizlik duygusu dediğimiz kavram, bireyin kendisini toplum içerisinde başarısız ve önemsiz görmesini ifade etmektedir.

Kime sorduğunuza bağlı olarak, başarı farklı şeyler ifade eder. Başarıya ulaşmanın ilk adımı genellikle başarının kişi için ne anlama geldiğine karar vermektir.

Copyright ©2020 Pruva Akademi | All Rights Reserved