Eğitimde Teknolojiyi Nasıl Kullanmalıyız?

Eğitimde Teknolojiyi Nasıl Kullanmalıyız?

  • Rehber Öğretmen
  • Yayın Tarihi: 07.04.2020
  • Okunma: 408

Günümüzde eğitimin değişmeyen tek gerçeği “teknoloji” dir. Bu nedenle eğitimde teknolojiyi nasıl daha verimli kullanabileceğimiz sorusu büyük önem kazanıyor. Teknoloji; gelişmesi ve hayatımızın her alanına entegre olması nedeniyle artık eğitimin ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Eğitimde yüksek teknolojik cihazlar, derslerin daha rahat ve iyi bir biçimde öğrenilmesini sağlıyor. Özellikle uzman eğitmenler tarafından hazırlanan eğitim programları bu cihazlar sayesinde daha akılda kalıcı oluyor. Bildiğiniz gibi yeni nesil, teknolojik cihazlar konusunda çok hassas ve bu cihazları kullanmayı seviyor. Örneğin bir tablet ile eğitim alan çocuk cihaz kullandığı için hevesli oluyor ve bu nedenle derslerden zevk alarak verimli bir biçimde öğrenme imkânı elde ediyor.

Eğitimde Teknolojinin Avantajları

Eğitimde teknoloji birçok avantaj sağlıyor. Bunların başlıcaları ise şu şekilde listelenebilir:

  • Çocukların öğrenme hevesini üst düzeyde tutuyor.
  • Öğrenciler kendi öğrenme hızlarını ayarlayabiliyor.
  • Öğrenciler anlama seviyelerini belirleyerek buna göre bir plan oluşturabiliyor.
  • Yaratıcılık yetenekleri gelişiyor.
  • Öğrenciler teknolojik cihazlar ve internet sayesinde araştırma yeteneklerini de üst seviyeye çıkarabiliyor.
  • Eğitim ortamlarının zenginleşmesi sağlanıyor.
  • Teknoloji ile eğitim daha nitelikli bir hale geliyor.
  • Eğitim programları genellikle hem kulağa hem de göze hitap ettiği için akılda kalıcılık oranı da yükseliyor.
  • Eğlenerek öğrenme imkânı elde ediliyor.

Eğitimde teknoloji günümüzde oldukça önemlidir. Birçok okul yavaş yavaş teknolojik alt yapılarını oluşturmaya başlamıştır. Bununla beraber artık hazırlanan ders kitapları bile teknolojinin sağladığı avantajlardan nasibini almaktadır.


İlgili Makaleler

PISA (Programme for International Student Assessment), uluslararası bir eğitim değerlendirme testidir. Bu test 15 yaş grubundaki öğrencileri kapsamaktadır.

Öğrenciler yaz tatilini heyecanla beklese de, veliler bu dönemin en verimli şekilde nasıl değerlendireceklerine dair araştırmalar..

Öğrenciler ve veliler yarıyıl tatilinin nasıl değerlendirilmesi konusunda sık sık düşünürler.

“Beceri Temelli Soru”, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yayınlanan yeni nesil soru sistemidir.

Sürekli dünyanın daha iyi bir yer olması ve bunun için adım atılması gerektiği yönünde düşüncelere kapılırız.

Değersizlik duygusu dediğimiz kavram, bireyin kendisini toplum içerisinde başarısız ve önemsiz görmesini ifade etmektedir.

Kime sorduğunuza bağlı olarak, başarı farklı şeyler ifade eder. Başarıya ulaşmanın ilk adımı genellikle başarının kişi için ne anlama geldiğine karar vermektir.

Günümüzde eğitimin değişmeyen tek gerçeği “teknoloji” dir. Bu nedenle eğitimde teknolojiyi nasıl daha verimli kullanabileceğimiz sorusu büyük önem kazanıyor.

Her insanın dünyada hayatta kalabilmek için oksijene ihtiyacı vardır. Eğitim de bu kadar önemlidir çünkü eğitim insanlara ihtiyaç duydukları bilgi ve beceriyi kazandırır.

Tüm ebeveynler çocuklarının kendilerinden daha iyi insanlar olmalarını ister. Uzmanlar çocuk büyütmenin sırları konusunda çalışmalar yürüterek dikkat edilmesi gereken konuları ayrıca bildiriyor.

Copyright ©2020 Pruva Akademi | All Rights Reserved